Pluisken

Agenda

MAART 2018

12 maart-  19.30u: infomoment over de sociale vaardigheidstraining EQuiKids

Op deze avond geef ik uitleg over wat we gaan doen, hoe en waarom. een moment om mij en de methodiek te leren kennen en antwoord te krijgen op al jouw vragen hierover. Graag een seintje via info@depaardenbloem.be als je komt.

________________________________________________________

20 en 27 maart – 19.30u: Proefles Bewust Bewegen in Het Huis van Herkomst – 5€ – Inschrijven

In deze haastige maatschappij een momentje van rust, stilte en zacht bewegen. Bewust bewegen combineert al het goede uit bodyawareness, pilates, ademhalings- en relaxatietechnieken, eutonie en dans.

Inschrijven via www.hethuisvanherkomst.be

________________________________________________________

28 maart – 14u – 16u: kennismakingsmoment voor de EQuiKids met de paarden! 25€. Inschrijven

De kinderen ontdekken en ervaren de paarden, de creatieve methodieken en de thema’s. Zo kunnen ze zelf ook aanvoelen of het iets is voor hen.

***********************************

 

APRIL 2018

1 april – 10.30u – 12u: Proefles Mind and Body (meer info hier) – 10€ inschrijven

Nieuwe reeks start op 26 april – 7 donderdagavonden – 19.30u – 21u – 70€ Inschrijven

___________________________________________________________

8 april sta ik de hele dag op het Horse Awareness Event te Peer. Mis dit “aparte” eventje niet. Die dag geef ik een lezing over natuurtherapie, al de opleidingen van de paardenbloem en een bijzondere reis naar……. Thailand.

www.horse-awareness-event.be 

____________________________________________________________

10 april 19.30uZijn wie je bent, dat is geluk! Een creatieve workshop die de hele reeks “Fit in je hoofd, goed in je vel” eindigt. Georganiseerd door www.dendermonde.be/fitinjehoofd – 3€

Inschrijven via welzijnengezondheid@dendermonde.be of 052-37 85 37 of hier

____________________________________________________________

18 april 14u: start EQuiKids!!!! 4 woensdagnamiddagen vol leute en plezier de sociale vaardigheden leren kennen en er constructief mee leren omgaan.  – 240€ – Inschrijven

Bewust zijn van je eigen doen en voelen, is de basis van zelfvertrouwen, communicatie, jouw houding en uitstraling. De paarden hebben zoveel te vertellen, zij zijn onze meesters. En je kan eindeloos oefenen omdat zij telkens weer een eerlijke reactie geven op jouw gedrag en gevoelens.  Thema’s zijn: opmerkzaamheid, samenwerken, assertiviteit, emoties  en behoeften (h)erkennen en uiten. Ze krijgen tussentijdse opdrachten mee om er thuis aan te werken, samen met de ouders. Het programma is in elkaar gestoken door 3 ervaren mensen, tesamen 2 paardencoaches, 2 creatief coaches, 2 leerkrachten, 1 egotherapeute en 1 orthopedagoge. 

 

 

22 april (6 mei en 20 mei) Hoogsensitiviteit met (zachte) paardenkrachtInschrijven

Leer in deze 3 dagen, technieken hoe om te gaan met jouw hooggevoeligheid. Doe inzichten op tussen de paarden en uit je gevoelens met creativiteit. – 375€

  Dag 1: Empathie met jezelf                                    
  Dag 2: Verbindende Communicatie                           
  Dag 3: Assertiviteit: grenzen stellen 

 

 

29 april (13, 27 mei en 10 juni) Mind the Horse. – 450€ – Inschrijven

Tijdens deze 4 dagen gaan we samen op het pad van zelfbewustzijn, zachtheid, flexibiliteit, ontspanning, vrede, innerlijke rust, vertrouwen, balans en “flow”. En we gaan dit allemaal doen via bodyawareness, mindfulness, ontspannings-, en ademhalingstechnieken, paardentaal (stukje ethologie), lichaamsbeleving, dans, equicoaching en training (rechtrichten en academische rijkunst). De deelnemers zullen leren hoe te luisteren naar hun innerlijke stem alsook naar de stem van het paard. We gaan ook op zoek naar oplossingen om al onze kleuren lief te hebben en onze belemmerende overtuigen te omarmen.

Doel?

Van jou een bewuste “paardenmens” te maken met een duidelijke missie en dit met heel veel sensitiviteit en soulfulness. Jouw “soulfire” aan te wakkeren en ervoor te zorgen dat je een diepere band kunt hebben met je paard(en) door openheid, hartconnectie en het ervaren van balans en harmonie.

Door bodyawareness worden we ons bewust van de signalen die – gewild of niet – worden doorgegeven aan zowel anderen en paarden (en andere dieren).

 

*******************************

 

16 mei – 23 mei : Week van de opvoeding – “Opvoeden is samenspel”

De Week van de Opvoeding gaat over:

  • positieve opvoedingsstijlen promoten,
  • opvoeden en ouderschap in een positief daglicht zetten,
  • het aanbod opvoedingsondersteuning bekend maken en ontsluiten.
Logo Week van de Opvoeding

Agenda “week van de opvoeding”:

16 mei – 14u: Positief Opvoeden (met paarden te Waasmunster) – 25€ – Inschrijven

18 mei – 19.30u: workshop Verbindend ouderschap (www.hethuisvanherkomst.be) – 20€

19mei – 14u: Workshop “Krachtig Zelfbeeld” voor kinderen vanaf 6 jaar. (Grembergen of Sint Gillis) – 20€

21 mei 19.30u: Interactieve lezing Verbindend Ouderschap (Grembergen) – 15€ – inschrijven

23 mei – 14u: Workshop “Krachtig Zelfbeeld” voor kinderen vanaf 6 jaar. (Met Paarden te Waasmunster) – 25€ – inschrijven

 

*******************************

 

1 – 8 Juli 2018

Jouw reis naar…….. Thailand.

 

Een bijzondere reis, niet zomaar een toeristische trip, maar een inzichtrijke reis, op een afstand kijken naar…… vol met metaforen en dit onder een coachende begeleiding. Op het programma staat onder andere: dagtripjes naar mooie plekjes met coachende opdrachten, metaforen en onder begeleiding, elke dag start je met Bodyawareness, een thaise massage staat ook op het programma, een boottocht naar het olifantendorp, een bezoek aan de witte tempel en een schitterende waterval. En er is zelfs de mogelijkheid voorzien voor jouw partner/gezin.

 

Meer info op r-to-b.com/jouw-reis-naar