Pluisken

Weerstand herbenoemen

Laten we even weerstand herdefiniëren.

Het eerste wat ik graag wil dat je doet, is stilstaan in jezelf wanneer je weerstand ervaart. Sluit je ogen en ga terug in je geest naar het laatste moment dat je weerstand hebt ervaren. Kijk even rond je. Waar was je? Dan zou ik graag willen dat je stilstaat bij de 3 aspecten die we in de Roots to Bridges methodiek zoveel keren gebruiken. Soms tot vervelens toe van onze coachees, en tot jolijt van ons als coaches. Wat denk je op dat moment? Wat voel je, en tot slot, wat doe je wanneer je in de weerstand zit?

Kennis van het zelf is het grootste cadeau dat je jezelf kan schenken, en de zekerste weg tot bevrijding van de minder aangename situatie waar je je mogelijks in bevind.

Als je dit gedaan hebt. Wat constateer je dan feitelijk?

Ik ben niet met je in gesprek, van persoon tot persoon, en kan je zo niet begeleiden om deze weerstand te overwinnen. Maar ik wil je toch vanuit deze weg even een realisatie geven die mij is geschonken door een coachingsgesprek met Eric Van Poucke. En ik ben er van overtuigd dat deze jou ook tot inzichten zal brengen die jouw pad, waar je je ook bevind, iets makkelijk wandelbaar zal maken.

Weerstand is betrokkenheid!

Je gaat niet in weerstand wanneer je je koffie drinkt. Je ervaart geen weerstand wanneer je de straat oversteekt, en ga zo maar door. De triviale dingen in het leven, die doen we gewoon. Maar waar we verandering willen zien, dan ervaren we een blokkade. En we doen het allemaal, we bezien die blokkade als een hoge berg. Vol gevaren. Daarom geef ik je dit graag mee. Wees blij wanneer je weerstand tegenkomt, want dat betekent dat je waarde hecht aan hetgeen je wil bereiken, aan de andere zijde van de weerstand.

Dus vanaf nu, wanneer je blaast en zucht, vloekt en roept, schopt en slaat, wanneer je je weer tegenhoudt om datgene te doen dat je voor ogen hebt: beschouw het als een cadeau. Zeg, dank je dat ik betrokken ben. Dat ik er om geef.

En (glimlach van de schrijver) boek een sessie bij één van onze R to B coaches om je nog verder te helpen op je pad.

Sören van Poucke – medewerker R-to-B Team

www.r-to-b.com 

www.facebook.com/RtoBAcademy